Allt du behöver för att hitta den du saknar

Lilla detektiven
4500 kr3600 kr utan moms
 • 1 DNA-kit från Ancestry inklusive frakt inom Sverige
 • värde 970* kr
 • arbetshäftet "DNA-detektiv steg för steg" i digitalt format
 • värde 50 kr
 • 4 timmars privat experthjälp
 • värde 3750 kr
 • Du sparar 270 kr!
Stora detektiven
9600 kr7680 kr utan moms
 • 3 DNA-kit från Ancestry inklusive frakt inom Sverige
 • värde 2900* kr
 • arbetshäftet "DNA-detektiv steg för steg" i digitalt format
 • värde 50 kr
 • 8 timmars privat experthjälp
 • värde 7500 kr
 • Du sparar 850 kr!

* Kostnaden för att från Ancestrys webbplats beställa samma antal kit till ordinarie pris inklusive samfrakt till Sverige.

Information kommer.

Information kommer.

Information kommer.

Information kommer.

Information kommer.

De DNA-kit som jag erbjuder i mina paket inkluderar en analys av autosomalt DNA. Om du vill hitta en nära släkting så är det det du vill börja med.

Om du har rötter i Sverige och om du vill ha så många nära DNA-träffar som möjligt, välj DNA-kit från Ancestry. Analysdatan kan du kopiera till alla de stora DNA-sajterna utom 23andMe.

Om du har rötter i Asien och Nordamerika och om du vill ha så många nära DNA-träffar som möjligt, välj DNA-kit från Ancestry eller 23andMe. 23andMe är dyrast men till skillnad från de andra labben genomför 23andMe en mycket grundläggande analys av faderslinjens och moderslinjens haplogrupp på köpet. Den autosomala analysdatan kan du kopiera till alla de stora DNA-sajterna utom till Ancestry respektive 23andMe – de två labben kan alltså inte överföra till varandra.

Om du har rötter i enbart Asien, välj DNA-kit från 23andMe.

Om det inte känns viktigt för dig att kunna se och jämföra DNA-träffar på Ancestry eller 23andMe, och om du vill ha möjligheten att senare utöka ett kit med en analys av Y-DNA eller mtDNA utan att den DNA-testade behöver genomgå en ny provtagning, välj DNA-kit från FamilyTreeDNA. Analysdatan från det autosomala testet kan du kopiera till alla de stora DNA-sajterna utom Ancestry och 23andMe.

Y-DNA och mtDNA används främst för att öka eller minska indicierna för ett släktskap på mans- eller kvinnolinjen som är äldre än vad kyrkböcker och mantalslängder kan visa, eller för att avskriva en person som misstänkt förälder. Även om du väljer kit från något annat labb nu så kan du förstås komplettera med en Y-DNA- eller mtDNA-analys från FamilyTreeDNA senare, men då behöver alltså en ny provtagning genomföras, och det kan ibland bli svårt eller omöjligt om den som ska DNA-testas är gammal eller sjuk eller bor långt borta.

MyHeritage har den i särklass största databasen av DNA-testade svenskar och även de bästa DNA-verktygen. Anledningen till att jag inte rekommenderar att använda deras DNA-test är att det då krävs ett dyrt årsabonnemang för att få tillgång till deras verktyg. Det jag rekommenderar är istället att testa sig hos ett av ovanstående tre företag för att därefter föra över analysresultatet till MyHeritage. På så vis får man tillgång till samma verktyg för en mycket lägre fast summa, eller till och med, med lite tur och tålamod, helt gratis.

Om du undrar över något annat så får du gärna kontakta mig per telefon eller e-post.

Vad saknar du på den här sidan? Hur kan jag göra den bättre?
Fill out this field
Vad heter du?
Du behöver inte berätta det.
Fill out this field
Vad är din e-postadress?
Du behöver inte ge mig den men jag behöver den för att kunna besvara din feedback.
Please enter a valid email address.
Hitta pappa kommer att spara ditt namn och din e-postadress för att kunna besvara din feedback. Om du inte vill det, kryssa i rutan här nedanför.
Select an option
Hitta pappa kommer att spara ditt namn och din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrev och erbjudanden (till exempel introduktionsrabatt på paket) till dig. Om du inte vill det, kryssa i rutan här nedanför.
Select an option