Skapa ett nytt lösenord på MyHeritage

En av de första sakerna som jag kommer att fråga efter när jag ska försöka hitta din pappa, morfar eller farfar är om jag kan få låna inloggningarna till sajterna där du har ditt DNA-resultat, till exempel MyHeritage. Om du inte vill delge dina inloggningsuppgifter så finns det alternativ, men om du inte har något emot att delge dem så gäller det såklart först och främst att du själv vet vilka dina inloggningsuppgifter är. Om du har glömt ditt lösenord så är det bara att följa dessa instruktioner.

Om du använt eller använder flera e-postadresser och redan är inloggad på MyHeritage är det viktigt att du innan du börjar kontrollerar vilken e-postadress som är kopplad till ditt MyHeritage-konto. I värsta fall kan du annars bli utelåst från MyHeritage när du loggar ut, vilket du ska göra enligt instruktionerna nedan.

  1. Om du redan är inloggad på MyHeritage, klicka på ditt eget namn som du ser till höger uppe i bården på sidan och därefter på Logga ut.

    

  2. Efter att du loggats ut vidarebefordras du till startsidan (myheritage.se). Om inloggningsrutan inte visas automatiskt klickar du på Logga in för att få upp den. Därefter klickar du på Glömt ditt lösenord?

    

  3. I rutan som då dyker upp skriver du in den e-postadress som ditt konto är kopplat till och klickar på Skicka.

    

  4. Strax efter att du gjort det ska du få ett meddelande i din inkorg med ämnesraden Ditt lösenord till MyHeritage. Det brukar ta några sekunder. Om det inte har kommit fram efter tio minuter har du kanske skrivit fel e-postadress. Följ i så fall instruktionerna igen men skriv in annan e-postadress som du kan ha använt.

   I meddelandet finns länken Ange ett nytt lösenord. Klicka på den.

    

  5. Nu tas du till en sida på webben där du i fältet Nytt lösenord skriver i ditt nya lösenord, som du hittar på. Det gör inget om det är samma som ett gammalt lösenord som du har haft men det kan inte vara samma som det senaste lösenordet. Om du vill kan du skriva in ett tillfälligt lösenord som du sedan ändrar på samma sätt när jag är klar med ditt fall.

   I fältet Bekräfta lösenord skriver du in exakt samma lösenord som i fältet ovanför. Därefter trycker du på Fortsätt.

    

  6. Om du nu får ett felmeddelande om att lösenordet inte får vara samma som det senaste är det bara att gratulera – du har hittat ditt lösenord och behöver inte uppdatera det om du inte vill. Om det däremot står Inställningen av nytt lösenord lyckades så, ja, då är det också klart! Och i och med lösenordsändringen blir du automatiskt inloggad på MyHeritage igen. Om du vill gå tillbaka till din startsida på MyHeritage är det bara att trycka på Fortsätt, annars är det nu bara att stänga ner fönstret.